Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2007

Ηλεκτρική καρέκλα

Όταν ήμουν μικρός και άκουγα ή διάβαζα για την ποινή της ηλεκτρικής καρέκλας με έπιανε μια ανατριχίλα σαν να με διαπερνά ρεύμα . Βέβαια δεν είχα καταλάβει εντελώς την διαδικασία . Αυτήν την κατάλαβα από την περιγραφή του Stephen King στο Πράσινο Μίλι , ένα πολύ καλό βιβλίο αλλά και ταινία . "Πράσινο Μίλι" είναι ο διάδρομος που έχουν να διασχίσουν οι μελλοθάνατοι κατάδικοι μέχρι την ηλεκτρική καρέκλα, λόγω του πράσινου χρώματος του πατώματος του διαδρόμου .
Μεγαλώνοντας διαπίστωσα όμως , ότι υπάρχουν και άλλες καρέκλες οι οποίες ελέγχοντας το ρεύμα αποφέρουν κέρδη 14.000 ευρώ τον μήνα και ζητούν αύξηση 10% με σκοπό να πάνε στα 15.400 ! Επίσης υπάρχει και μία μεγαλύτερη καρέκλα που αποφέρει 400.000 ευρώ ετησίως !!! Αυτοί οι πισινοί που αναπαύονται σε αυτές τις καρέκλες είναι δημόσιοι υπάλληλοι ενός κράτους που είναι σε ευημερία . Οι ίδιοι πισινοί διευθυντεύουν έναν οργανισμό που είχε πτώση στο α' 6μηνό του 2007 κατά 53,6% . Οι ίδιοι πισινοί επιδιώκουν αύξηση στα τιμολόγια κατά 22% , σπάσιμο της εταιρείας σε 6 θυγατρικές και μείωση προσωπικού !
Έτσι λοιπόν , αφού αισθάνονται πετυχημένοι ζητούν από τον εαυτό τους αυτές τις αυξήσεις στα έσοδα τους . Δεν θέλω να αναφερθώ άλλο σε αυτούς τους πισινούς γιατί δεν έχει το ιστολόγιο μας το σηματάκι του ακατάλληλου δια ανηλίκους αλλά καμιά φορά περνάνε από το μυαλό μου εικόνες από το Πράσινο Μίλι και με ηλεκτρίζουν , σαν να είμαι με το δάχτυλο στην μπρίζα !

Δεν υπάρχουν σχόλια: