Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

Η Αθήνα έχει πάθει Ι (θα ακολουθήσει και σίκουελ εν ευθέτω χρόνω)

Σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί, χαλάζι και βροχή. Αναρωτιέμαι αν μπορώ ν’ αντιστοιχίσω την Αποκάλυψη του Ιωάννη με την αποκάλυψη του εωσφορικού προσώπου αυτής της πόλης. Για να δούμε... Ο καταραμένος τιμάριθμος, το επερχόμενο σκότος της απλήρωτης ΔΕΗ, ο Άι... Γιωργάκης και το καταραμένο πολιτικό του όφφις (όχι αυτό ήταν πολύ πριν την εποχή των εξίσου καταραμένων γουινδοουζ), η χαμένη –από τις λακκούβες - Ατλαντίδα του πεζοδρομίου –λακκούβες είπα; αυτά τα κατά Δήμαρχον τσάπτερ 6 βέρσους (κάθε λογικής κατά βάση) 9 χαριτωμένα λακκάκια; - ο κυκλοθυμικός καιρός (αυτός φταίει!), οι στρατιές δήθεν πολιτικοποιημένων ψευδοπροφητών, ο λιμός εκατοντάδων χιλιάδων εντός (Ελλάδος) εκτός και εναλλάξ, τα αδέσποτα κοινόχρηστα πράγματα τα οποία σιγά -σιγά δεσποτεύουν αυτόκλητοι βασιλιάδες –επίδοξοι αυτοκράτορες του σκότους-...τα βουνά που καραφλιάζουν... όχι μόνο από τα φυσικά ασυμμέτρως απειλητικά κι εμπρηστικά φαινόμενα, αλλά κυρίως από τα όσα λέγονται μέσα στο κοινοβούλιο...και κυρίως από τα όσα δε λέγονται, δε γίνονται, δεν ελέγχονται, δεν ντρέπονται.
Είναι το έτσι επονομαζόμενο διαβουλευτικό καράφλιασμα των βουνών το οποίο ...-να μείνει μεταξύ μας- είναι το μεγαλύτερο μυστικό της χώρας...το αντίστοιχο ντόπιο Γουότεργκέιτ, μόνο που στην περίπτωση της γερακίνας Ζαχάρως δεν υπήρχε αρκετό γουότερ να φέρει πίσω ...Όπως και μονίμως δεν υπάρχουν αρκετά λεφτά για τίποτα...Γεγονότα αδιαμφισβήτητα αντιστρόφως ανάλογα των κερμάτων που πετιούνται στην ή από την –διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει- Γκέιτ (κατά κόσμον θύρα) 13!
Όλο γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια. Από αυτή την έλλειψη νερού όμως γλιτώσαμε την πλημμύρα, γλιτώσαμε την κατά Ιωάννην (17-18,24) τριχοτόμηση της υλιστικής μας Βαβυλώνας! Από την έλλειψη χρημάτων –την τρύπα του προϋπολογισμού για να ακριβολογούμε- μπόρεσε πάνω από το 21,1% των Ελλήνων να σώσει την ψυχή του θέτοντάς την κάτω από τα όρια της φτώχειας. Πώς να υπάρξει υλισμός εκεί που δεν υπάρχουν λεφτά; Ας το δούμε θετικά βρε παιδί μου...Έτσι λέμε πάντα όλοι...γι΄αυτό δεν αλλάζει ποτέ τίποτα...και η κατά Ιωάννην Αποκάλυψη γίνεται τελικά η κατά τα φαινόμενα Συγκάλυψη!
Η Αθήνα έχει πάθει λοιπόν και κατά το κατά Λουκάν (της γνωστής) Αγγέλιο που μόνο Ευ δεν είναι.

Στο επόμενο τεύχος: Το όραμα του αγγέλου με τις επτά σάλπιγγες

Dama Black

Δεν υπάρχουν σχόλια: