Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

Πολλά τα λεφτά !

Το θέμα που απασχολεί την κοινή γνώμη τον τελευταίο καιρό είναι η πορεία της υγείας του Χριστόδουλου και η πιθανή διαδοχή του . Βέβαια αυτό που δεν έχει ασχοληθεί κανείς , αν δεν κάνω λάθος , είναι ότι εδώ έχουμε μία άλλου είδους διαδοχή . Δεν αλλάζει υπουργός , ούτε διευθυντής , ούτε πρόεδρος . Αλλάζει θρησκευτικός ηγέτης γιατί τέτοιος είναι πλέον . Γιατί κάποιος να θέλει να τον διαδεχτεί ??? Γιατί κάποιος θέλει να μεγαλώσει το ποίμνιο του ??? Γιατί να θέλει να μεγαλώσει τις ευθύνες του ??? Μήπως είναι μεγάλη αυτή η πίτα ??? Μήπως είναι πολύ πλούσιο το ταμείο ??? Μήπως έτσι κάποιος καλλύπτει τις φιλοδοξίες του , και ας βλέπει ο Θέος από ψηλά .
Εγώ λέω μήπως πρέπει να αρχίσει να αστραφτεί και να βρονταεί με αυτούς που μας δίνουν το χέρι τους να το φιλήσουμε ???
Μήπως κάποιοι πρέπει να κάνουν κάτι για να αδυνατίσουν και να μην προκαλούν με τις κοιλιές τους , με τα χρυσάφια τους και με τις αμαξάρες τους έτσι εξόφθαλμα ???
Μήπως θα πρέπει κάποιος να κάνει κάτι με αυτή την αμύθητη περιουσία , που διαχειρίζονται οι παπάδες - ταμίες ???
Μήπως με όλα αυτά τα λεφτά θα λύνονταν τα προβλήματα πολλών ανθρώπων γύρω μας και η ζωή τους θα γινόταν καλύτερη , αλλά θα λύνονταν και αλλά προβλήματα της ζωής και της κοινωνίας μας , όπως νοσοκομεία , ιδρύματα , σχολεία κτλ???
Και για να μην γράψω 100 σελίδες γιατί αυτά που σκέπτομαι είναι πολλά , μήπως θα μεγάλωνε και το ποίμνιο τους γιατί πολλοί που είναι σαν εμένα η μόνη σχέση που έχουν με την εκκλησία (την εκκλησία , όχι την θρησκεία) είναι κάθε Πάσχα στις 23.50 για τον τζερτζελέ της Ανάστασης και άντε κάνας γάμος κανενός φίλου ! Είναι επιχειρηματίες αλλά δεν σκέπτονται επιχειρηματικά !

2 σχόλια:

Rynoventoux είπε...

Υπάρχει πουθενά ηγεσία και εξουσία χωρίς χρήμα; Έχω την εντύπωση (μάλλον τη βεβαιότητα) ότι κανείς δεν κάνει πλέον τον καλό Σαμαρείτη, ούτε βέβαια αυτοί που θα όφειλαν (λόγω θέσης και λειτουργήματος) να είναι..Κι η δική μου σχέση με την εκκλησία είναι παρόμοια με αυτή που περιγράφεις, χωρίς ιδιαίτερα περιθώρια αλλαγής της γνώμης μου. Τουλάχιστον οι ναοί αποτελούν καλό θέμα για φωτογράφιση..

Dylan Dog είπε...

Σίγουρα κανείς δεν κάνει πλέον τον καλό Σαμαρείτη , αλλά τουλάχιστον να κάνουν καλά την δουλειά τους αφού είναι επαγγελματίες . Αλλά μάλλον και αυτοί οι ίδιοι δεν ξέρουν ποιος είναι ο ρόλος τους .