Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2007

Οδός Βερανζέρου

Αν με ρώταγε κανείς πριν 20-25 χρόνια ποιος είναι ο αγαπημένος μου δρόμος στην Αθήνα θα απαντούσα η οδός Βερανζέρου . Ο λόγος που θα το έλεγα αυτό ήταν το πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ που ήταν εκεί τότε και ήταν ο παράδεισος για τους πιτσιρικάδες της γενιάς μου αλλά και ο μπελάς για το πορτοφόλι των γονιών .
Σήμερα αν με ρώταγε κανείς ποιος είναι ο πιο σιχαμερός δρόμος θα απαντούσα πάλι η οδός Βερανζέρου ! Το ΜΙΝΙΟΝ σαν κτίριο παραμένει στην γωνία Πατησίων και Βερανζέρου αλλά πλέον παραμένει σαν ένα ερειπωμένο και εγκαταλελλειμένο κτίριο στην μέση του πουθενά . Στέκεται σαν παρατημένος ένας ναός του καταναλωτισμού , από μια εποχή που πρώτο έκανε την παρουσία της η λέξη καταναλωτισμός , πλέον είναι παρατημένο ενώ θα μπορούσε να είχε πρωταγωνιστικό ρολό και οι κυλιόμενες του σκάλες που κάποτε σε ανέβαζαν στους ορόφους με τα αγαθά , πλέον μόνο προς τα κάτω θα πήγαιναν . Βεβαία μας προδιαθέτει για το τι μας περιμένει όταν κατηφορίσουμε προς την οδό 3ης Σεπτεμβρίου . Πριν φτάσουμε στην γωνία με την Δώρου , πνιγόμαστε από την δυσοσμία από ούρα που πνιγεί την περιοχή και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για οξυγόνο . Δεξιά – αριστερά στα πεζοδρομία , στην μέση του δρόμου , στον πεζοδρόμο της Δώρου , μπροστά από κάποια ξενοδοχεία Ω’ κατηγορίας βρίσκονται πόρνες , προστάτες , ομοφυλόφιλοι , ναρκομανείς , έμποροι ναρκωτικών , περίεργοι , άτομα που ψάχνουν οξυγόνο αλλά παραμένουν σε αυτόν τον δρόμο . Οι εικόνες είναι τραγικές .
Ακόμα πιο τραγικές είναι όταν φτάνει κανείς στο φανάρι και βλέπει ότι 50 μετρά πιο κάτω στην οδό Βερανζέρου πάντα , είναι το αστυνομικό τμήμα Ομονοίας ,και 200 μετρά δεξιά το υπουργείο Υγείας , γύρω στα 800 μέτρα το δημαρχείο , και περίπου 1500 μέτρα η Βουλή που βρίσκονται οι 300 νεοεκλεγέντες αντιπρόσωποί μας , αν και πάνω από 100 μαζί να βρίσκονται εκεί μέσα δεν έχω δει ποτέ . Αν αυτό είναι αστυνόμευση και υγειά …τι να πω . Σε ακτίνα 1500 μέτρων βρίσκονται όλες οι αρχές της χώρας μας και όχι μόνο .
Βεβαία μόλις φτάσουμε στο φανάρι αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους είναι το καθαρό οξυγόνο που μπαίνει στα πνευμονία μας και κάνει την 3ης Σεπτεμβρίου να φαντάζει σαν το παλιό δάσος της Πάρνηθας , πριν από το καλοκαίρι του 2007 .
Δεν ξέρω αν ταιριάζει πιο πολύ η λέξη κρίμα ή η λέξη ντροπή ή κάποια άλλη λέξη ή όλες μαζί …

8 σχόλια:

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Δυστυχώς, φίλε μου σε αυτή την πόλη χάθηκαν πολλά. Και πάνω απ' όλα η αισθητική μας...

Dylan Dog είπε...

Το κακό είναι ότι πλέον δύσκολα θα τα ξαναβρούμε τα χαμένα ενώ οι αλλαγές είναι προς το χειρότερο , με εμάς να βαράμε παλαμάκια .

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ;;ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΑΝΑΡΧΙΑ ΠΑΛΙΟ ΤΕΜΠΕΛΗ..

Ανώνυμος είπε...

196 ΘΥΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΔΑΓΚΩΘΕΙ ΑΠΟ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ.
ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΤΕ.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ

http://s3.bitefight.gr/c.php?uid=32482

Dylan Dog είπε...

Το να ψηφίσω αναρχία νομίζω ότι είναι εκτός πραγματικότητας ! Εκλογές και αναρχία δεν ταιριάζουν .

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΑΡΧΙΑ ΦΙΛΕ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΟΙ ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ , ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ .. ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ;;;ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΠΑΛΕΥΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΙΝ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ;;

gay super hero είπε...

Ομοφυλόφιλοι μεγάλε υπάρχουν παντού, όχι μόνο στη Βερανζέρου. Για την πληροφόρησή σου, είμαστε κατά 99,9% νομοταγείς πολίτες. Ούτε "ναρκομανείς", ούτε "εγκληματίες", ούτε "προστάτες". Καλώς ήρθες στον 21ο αιώνα. Είναι ωραία εδώ.

Dylan Dog είπε...

Φίλε μου το ξέρω ότι ομοφυλόφιλοι υπάρχουν πάντου και δεν αμφισβήτησα το γεγονός ότι είναι νομοταγείς . Αυτό όμως που με ενοχλεί είναι το εμπόριο σάρκας , που στην συγκεκριμένη περίπτωση και στον συγκεκριμένο δρόμο γίνεται από άντρες αλλοδαπούς . Το ίδιο βέβαια με ενοχλεί και για τις γυναίκες αυτό που γίνεται εκεί , όπως γίνεται . Αυτοί που συμμετέχουν σε αυτό , ανεξάρτητα φύλου και σεξουαλικών προτιμήσεων , εκμεταλλευόμενη την ανέχεια και την οικονομική κατάσταση κάποιων ανθρώπων , είναι με εισαγωγικά όπως χρησιμοποιήσες εσύ . Ελπίζω να μην το επικροτείς αυτό τον 21ο αιώνα .