Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

Αθήνα ... με τις ομορφιές σου

Συχνά περνάω κάποια βράδια από την οδό Σωκράτους ή κάποιες καθετές της , ακριβώς πίσω από το παλαίο δημαρχείο του Δήμου Αθηναίων . Το θέαμα είναι το εξής : δεκάδες γυναίκες προερχόμενες από χώρες της Αφρικής να εκδίδονται , ασφαλώς παράνομα στην μέση του δρόμου . Κατ' αρχάς η πορνεία με αυτό τον τρόπο ειναι παράνομη είναι ένα θέμα , άλλο θέμα είναι το γεγονός της δουλεμπορίας , που σίγουρα είναι θύματα οι εν λόγω γυναίκες , άλλο είναι ότι το σεξ με αυτές τις γυναίκες είναι κίνδυνος θάνατος αφού δεν ελέγχονται από πουθενά και οι χώρες από όπου πρόερχονται , έχουν μεγαλύτερα ποσοστά AIDS από ότι η Ελλάδα στα κρυολογήματα τον μήνα Δεκέμβριο , όπως και το γεγονός ότι δεν είναι ευχάριστο να πηγαίνει κάποιος για παραδειγμά στου Ψυρρή και να αντικρίζει αυτό το θέαμα .
Βέβαια όλα αυτά είναι το λιγότερο , καθώς σίγουρα δεν είναι ευχάριστο για τον δήμαρχο της πόλης μας αυτό το θέαμα , δεν νομίζω ότι του αρέσει , πίνοντας τον καφέ του στο γραφείο του να βλέπει αυτο το θέαμα ! Ίσως πάλι έχει κλειστά τα πατζούρια ή έχει παράθυρο μόνο από την Αθηνάς ή δεν κάθεται στο χώρο αυτό μέχρι αργά ή μπορεί να του αρέσει αυτό το θέαμα !
Δεν ξέρω ... πολλές σκέψεις μπαίνουν στο μυαλό μου , κάποιες φορές και πονηρές !
Μην ασχοληθώ και με άλλους φορείς που είναι υπεύθυνοι για αυτό , γιατί η ευθύνη είναι και σε άλλους αλλα η δράση κανενός !

4 σχόλια:

Akis είπε...

Το θέμα δεν είναι ούτε η εικόνα της Αθήνας για αυτον που διασκεδάζει στου Ψυρρη, ούτε ο κίνδυνος από αρρώστιες.
Εδω πέρα μιλάμε για την άθλια εκμετάλλευση ανθρώπινων ψυχών με την ανοχή των αρμόδιων αρχών. Αυτες τις γυναικες τις εχουν παρει απο τα χωρια τους στην Αφρική και τις έχουν δέσει με την απειλή του βουντου. Μας ακουγεται αστειο αλλα σε αυτες τις χωρες το βουντου ειναι πιο δυνατό από το Ελληνικό "μάτι".
Έχουν γραφτει πολλα ρεπορταζ για αυτό το θεμα άλλα ουδεις δεν ασχολήθηκε και ειναι πραγματικά ντρόπη να είσαι δήμαρχος ή διευθυντης της αστυνομίας και να κοιμάσαι ήσυχα το βράδυ ξέρωντας ότι αυτά συμβάινουν γύρω σου. Φαντάζομαι ο νταβατζής πληρώνει καλα λεφτα πρσοτασιας στις τοπικες αρχές...

ian είπε...

εδω ο κοσμος χανεται και το .......χτενιζεται
το προβλημα ειναι τι βλεπει η κυριος δημαρχος απο το παραθυρο του η τι θα επρεπε να κανει (φυσικα δεν ειναι μεμονωμενο φαινομενο )αυτος και οσοι εχουν εξουσια για την εξαφανηση των αθλιοτητων ,? γιατι οι κοινωνιες ειναι υπευθυνες και οχι αυτες οι πανεμορφες γενικα κοπελλες που ειναι αναγκασμενες σε αυτο που γινεται

athinapoli είπε...

καλημέρα
καλη συνέχεια εύχομαι για την προσπάθεια σου με το blog
αν εχεις λίγο χρόνο επικοινωνήσε στο info@athinapoli.gr
ζτηώ από εσένα να επικοινωνήσεις γιατι δεν βρηκα to email σου

ευχαριστώ

Dylan Dog είπε...

ian σίγουρα δεν με νιάζει το μπαλκόνι του δήμαρχου αλλά το τί θα έπρεπε να κάνει και γιατί δεν το κάνει ...