Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

Επόμενη στάση Αττική

Με χάρα μου βλέπω μετά από δεκαετίες (όντως δεκαετίες) να αλλάζει κάτι στην περιοχή της Πλατείας Αττικής .
Αν δεν κάνω λάθος το τελευταίο έργο που είχε γίνει ήταν το Πάρκο του Λαού στην Λιοσίων (ανάμεσα στην Αγίου Μελετίου και το μετρό) , που είχε γίνει γύρω στο 1981 επί δημαρχίας Δημήτρη Μπέη . Από τότε το απόλυτο μηδέν , εκτός του μετρό που θα γινόταν ούτως ή άλλως .
Αυτό που αλλάζει σήμερα , είναι ότι χτίστηκαν κάποια νέα κτίρια που στεγάζουν κάποια μεγάλα καταστήματα και τράπεζες , καθώς και συνεχίζουν να χτίζονται και άλλα . Όλα αυτά γίνονται στο κομμάτι της Λιοσίων από την Αγίου Μελετίου εώς την Πλατεία Αττικής , που είναι παράλληλα και το υπέργειο κομμάτι του ηλεκτρικού , και είναι μετά από το γκρέμισμα και αντιπαροχές που έγιναν σε κάποια παλιά ερείπια και οίκους ανοχής που βρίσκονταν σε αυτές τις θέσεις . Βέβαια αν δεν κάνω λάθος όλα αυτά είναι ιδιωτικά .
Αυτή η πολύ στρατηγική περιοχή από άποψη μέσων μεταφοράς , καθώς διασταυρόνονται ο ηλεκτρικός και το μετρό , περνάνε δεκάδες λεωφορεία με κατέυθυνση το κέντρο και τα δυτικά προάστεια αλλά και μία γραμμή τρόλεϋ , δεν έχει έναν χώρο στάθμευσης . Περνάει τόσος κόσμος κάθε μέρα , αφήνει το όχημα του και παίρνει το μέσο μεταφοράς , είναι και οι φουκαράδες οι μόνιμοι κάτοικοι και θέσεις στάθμευσεις μηδέν .
Μήπως είναι η ώρα να γίνει κάτι στην περιοχή από πρωτοβουλία μη ιδιωτική ? Ένα μεγάλο ερώτημα είναι άντε και το κάνουμε πού το κάνουμε ! Βρείτε το ! Εγώ μια ιδέα που έχω , μπορεί όμως και να μην έχει βάση είναι στον χώρο που βρίσκεται επί της Λιοσίων , κοντά στην οδό Σωζοπόλεως πού βρέθηκαν αρχαία , ενώ πήγαιναν να χτίσουν ένα σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας . Να γίνει εκεί αρχαιολογικός χώρος αποκλείεται , άρα ας γίνει κάτι καλό για τους συγχρόνους Έλληνες . Ας το μπαζώσουν (γνωστή αγαπημένη ελληνική μέθοδος) και να δώσουν έτσι αέρα στην περιοχή ή να το εκμεταλλεύτουν με κάποιον τρόπο . Δεν είναι μεγάλος χώρος αλλά από το τίποτα ...Τώρα είναι ένα άσχημο τίποτα !
Ας γίνει κάτι επιτέλους για αυτό το φουκαριάρικο 4ο Διαμέρισμα , που έχει πόλλους ψηφοφόρους αλλά κανείς δεν τους έχει δώσει σημασία .

Δεν υπάρχουν σχόλια: