Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2007

Κλείσtε το τηλέφωνο γιατί πέφτουν μονάδες !

Διάβαζα σήμερα για μία μελέτη που πραγματοποίησε η Κάπα Research σε συνεργασία με το London School of Economics για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομίας σχετικά με την φτώχια . Για αυτή την έρευνα , ανάμεσα σε όλα τα άλλα , είχαν ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο απάντησα και εγώ τυχαία πριν από καμιά εβδομάδα . Τα αποτελέσματα δεν ήταν και πολύ καλά , αφού φαίνεται ότι μαζί με την Ιρλανδία είμαστε οι πιο φτωχοί από τους 15 Ευρωπαίους , η φτώχια απειλεί το 21% των συμπολιτών μας (2,2 εκατ. άτομα) , καθώς επιβιώνει με εισόδημα κατώτερο του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος . Βρήκαν και άλλα συμπεράσματα . Από συμπεράσματα … άλλο τίποτα , χρόνια τώρα !
Πριν λίγες μέρες άκουσα όμως και το άλλο . Ότι κάθε χρόνο το κράτος μας , το ελληνικό δημόσιο , η τσέπη μας δηλαδή , πληρώνει 32 εκατ. ευρώ για τα τηλέφωνα των βουλευτών μας , των αντιπροσώπων μας , των ανθρώπων μας βρε αδελφέ !
Δηλαδή πρέπει να κάνουμε και μελέτες για να αποδεικνύουμε τα αυτονόητα . Δηλαδή πρέπει να είμαστε φτωχοί αλλά και βλάκες με πατέντα ( για να μην πω κάτι χειρότερο ) , δεν μπορούμε χωρίς ; Στην τελική πρέπει να χαλάμε λεφτά και για μελέτες ; 32 εκατ. ευρώ για να μην αναφέρω άλλα περιττά έξοδα που γίνονται εδώ κι εκεί !!! Ήμαρτον , αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε την άλλη μέρα να ζητήσουν , από μόνοι τους , να σταματήσουν να έχουν δωρεάν τηλέφωνο άμα είχαν έστω και λίγη τσίπα , αλλά τσίπα πλέον έχει μόνο το γιαούρτι ! Είναι οι ίδιοι που ζητούν αυξήσεις και τις δίνουν στον εαυτό τους μόνοι τους , είναι οι ίδιοι με τις αμαξάρες και τις βιλάρες αλλά να πληρώσουν μόνοι τους το τηλέφωνο δεν μπορούν , αλλά είναι οι ίδιοι εδώ και 50 χρόνια και θα παραμείνουν οι ίδιοι , το ίδιο χάλια !
Κλείστε το επιτέλους γιατί πέφτουν μονάδες !

1 σχόλιο:

Oribusiness είπε...

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 6 ΕΤΩΝ ΜΕ ΟΞΕΙΑ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ.
ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ. Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΒ+ (ΡΕΖΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ).
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΣΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ (παιδο-ογκολογικό)
(2310 993506 & 2310 993944)
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ, ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ..... ΑΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ......ΑΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ........................