Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Συμμορίες

Είμαι σταματημένος μέσα στο αυτοκίνητο , επί της οδού Μενάνδρου στο κέντρο της Αθήνας , Δευτέρα μεσημέρι . Δεν προχωράμε καθόλου γιατί ένα λεωφορείο προσπαθεί να πάρει την στροφή στην Σοφοκλέους . Γύρω γεμάτο από τον γνωστό κόσμο – υπόκοσμο που έχουμε αναφέρει σε άλλη δημοσίευση . Άξαφνα 5 τύποι αρχίζουν να χτυπάνε 2 άλλους , στον ένα του σπάνε στο κεφάλι ένα μπουκάλι μπύρα και με αυτό που τους μένει στο χέρι τον καρφώνουν στο πρόσωπο . Σε κλάσματα δευτερολέπτων μαζεύονται καμιά εικοσαριά ακόμα και συνεχίζουν να χτυπιούνται μεταξύ τους με διάφορα αντικείμενα . Όλα αυτά μπροστά στα μάτια μου αλλά και σε όλους τους περαστικούς , τους θαμώνες της περιοχής και τους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί γύρω . Ξαφνικά όλοι εξαφανίζονται , 2 άτομα έχουν χάσει τις αισθήσεις τους και είναι πεσμένοι κάτω και κάποιοι τους μαζεύουν και τους σέρνουν μακριά . Μέσα σε πέντε περίπου λεπτά τίποτα δεν φανερώνει το τι είχε συμβεί . Περνάει και ένα περιπολικό , κάνοντας , φαντάζομαι μία περιπολία ρουτίνας . Μετά από άλλα 3 λεπτά ξεκολλάει το λεωφορείο , στρίβω και εγώ δεξιά στην Σοφοκλέους και αφού προσέχω μην πατήσω κανέναν από όσους είναι γύρω μου ( οι ίδιοι άνθρωποι με την παλαιότερη δημοσίευση ) που περπατάνε σαν να μην υπάρχουν αυτοκίνητα , φτάνω στην Πειραιώς και αλλάζω κόσμο .
Όλα αυτά Δευτέρα μεσημέρι 25 Φεβρουαρίου 2008 στο κέντρο της Αθήνας ! Όχι στο Μογκαντίσου της Σομαλίας αλλά ούτε και στις συνοικίες της Νέας Υόρκης πριν από 150 χρόνια όπως περιγράφει ο Σκορτσέζε στην ταινία Gangs Of New York , που η υπόθεση του είναι : Στις αρχές της δεκαετίας του 1860 και ενώ η Αμερική υπέφερε από τον εμφύλιο πόλεμο, στη Νέα Υόρκη μια άλλη μάχη μαίνονταν. Στα Πέντε Σημεία (Five Points) της Νέας Υόρκης οι συγκρούσεις των ντόπιων Αγγλοσαξόνων με τους Ιρλανδούς και Ιταλούς μετανάστες – ο συμμοριτοπόλεμος – έκανε την περιοχή αυτή μια από τις πιο επικίνδυνες του κόσμου……
Όλα αυτά στην Αθήνα του 2008 , σε μια κοινωνία που ψάχνει την ταυτότητα των προβλημάτων της , αλλά και την λύση αυτών , στην τηλεόραση ! Έξω κανείς δεν ρίχνει μια ματιά !

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είναι το ενδιαφέρον της πολιτείας προς το λαό κατα τα άλλα σου φταίνε οι απεργοί,τελικά είσαι για τα καρναβάλια γράφεις γιαν νοιώσεις ότι είσαι κάποιος μια καραμούζα είσαι.

Dylan Dog είπε...

Το κακό δεν είναι να έχεις παρωπίδες , το κακό είναι να αρνείσαι να τις βγάλεις ...

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δεν είναι μονο η δική μου άποψη για εσένα είσαι ένας απο τους καραγκιόζιδες που ψηφίζουν Ν.Δ για να μη σου πω τίπτα άλλο.
Αλήθεια τι ήθελες στην οδό Μενανδρου το μεσημέρι μήπως έψαχνες κανένα μαυρούλη για το βράδυ;;
είσαι μάλλον για τα πανηγύρια .