Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007

Ρυθμίσεις …Ρουσφέτια

Και οι 2 λέξεις αρχίζουν από Ρ . Αλλά δεν είναι το μόνο κοινό που έχουν . Στην ελληνική κοινωνία τείνουν να γίνουν συνώνυμα . Το ρουσφέτι όμως ακούγεται άκομψο και για αυτό το βαφτίσαμε ρύθμιση . Ρύθμιση χρεών στις ομάδες ή μάλλον για να είμαστε ακριβείς στις ΠΑΕ δηλαδή σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο με πολλούς πελάτες όμως , ρύθμιση χρεών σε μεγάλες τράπεζες …έλεος στις τράπεζες , ρύθμιση χρεών σε μεγάλες επιχειρήσεις γενικά αλλά και πολλών λογιών λογιστικές ρυθμίσεις . Έτσι κάνουν ο ένας στον άλλο ρυθμίσεις … ρουσφέτια δηλαδή ! Βέβαια όλων των ειδών αυτές οι ρυθμίσεις τις πληρώνουμε πάντα εμείς στην εφορία και με τα λεφτά μας κάποιοι γίνονται μάγκες και ρυθμίζονται ...
Η δική μου μοίρα σε περίπτωση που θα χρωστάω θα είναι να ρυθμίσουν να μου βρουν 5 τ.μ. σε 4 τοίχους ενός σωφρονιστικού ιδρύματος !

2 σχόλια:

Rynoventoux είπε...

Tο άρθρο 44 αποτελεί σίγουρα παγκόσμια πρωτοτυπία, ιδίως όσον αφορά στις ομάδες! Γιατί φαίνεται πως στην υπόλοιπη Ευρώπη δε λογίζεται το πολιτικό κόστος και υποβιβάζονται κάποιοι όπως η Φιορεντίνα (θα έλεγα με μεγαλύτερη ιστορία από τις δικές μας), η Σερβέτ στην Ελβετία και η πάλαι ποτέ κραταιά στο μπάσκετ Λιμόζ.
Εδώ αντίθετα, δεν υπάρχουν τέτοια διλήμματα, ονομάζεσαι New Dylan Dog, ξεχρεώνεις αυτόματα και γλιτώνεις και το σωφρονιστικό ίδρυμα!
Και βέβαια, καθώς η κατάσταση είναι φαύλος κύκλος και υπάρχει το κακό προηγούμενο, όλοι θα απαιτούν στο μέλλον ανάλογη ρύθμιση (και προστασία) με τους άλλους του παρελθόντος..

Dylan Dog είπε...

Είναι όπως τα λες φίλε μου . Βέβαια αυτά τα κόλπα πάνε να τα κάνουν και σε μεγάλες τράπεζες . Δηλαδή αυτοί που δανείζουν αλλά τα παίρνουν πίσω σε πολλαπλάσια αξία , ζητάνε δανεικά και αγύριστα !