Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Αρένα !

Χθες είχαμε τον τελικό κυπέλλου στο μπάσκετ . Αντιμέτωποι οι δύο μεγαλύτεροι αθλητικοί σύλλογοι της Ελλάδας και δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης . Αντί για μία γιορτή του αθλητισμού είχαμε την σύναξη από μετρημένους και συγκεκριμένους εχθρούς των σπορ σε μία αρένα με σκοπό άσχετο από την παρακολούθηση του παιχνιδιού . Έμειναν οι περισσότερες θέσεις κενές και όσοι πραγματικά ήθελαν να δουν ζωντανά ένα μεγάλο ματς , το είδαν από την τηλεόραση . Για 1.000 άτομα έμειναν έξω 10.000 . Όταν έδειχνε πλάνα η τηλεόραση από τις εξέδρες είχα την εντύπωση ότι αν κάποια στιγμή έφευγαν οι παίχτες από το γήπεδο , όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο ούτε που θα το έπαιρναν χαμπάρι . Τόσο αδιάφοροι ήταν για το ματς και τόσο μεγάλο ενδιαφέρον είχαν για πράγματα εκτός του αγώνα . Σήμερα ή αστυνομία είναι περήφανη που τους συγκράτησε , οι ομάδες , αναλόγως του αποτελέσματος φυσικά , χαρούμενες ή όχι από την κατάκτηση του κυπέλλου , οι παράγοντες το ίδιο , ο αθλητισμός περήφανος για την ποιότητα του αγώνα και όλοι γενικά ευτυχισμένοι .
Κρίμα που αυτοί οι μεγάλοι αθλητές , γιατί και οι δύο ομάδες έχουν παιχταράδες , ίδρωσαν για τον εαυτό τους και για κάποιους που το έβλεπαν από το σπίτι τους και κρίμα γιατί αυτοί οι αθληταράδες αναγκάζονται και γίνονται έρμαια μέσα σε αρένες σε κάποιους αληταράδες με μαχαίρια ή με κουστούμια .

2 σχόλια:

Rynoventoux είπε...

Το θέαμα της κερκίδας του συγκεκριμένου ματς σίγουρα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, άδειο το κέντρο και (λίγο) γεμάτα τα πέταλα.

Φυσικά είναι δεδομένο πως το γήπεδο στην Ελλάδα είναι χώρος και μέσο εξωτερίκευσης απωθημένων παντελώς άσχετων με αθλητισμό (δυστυχώς λίγοι από τους σημερινούς "θαμώνες" των γηπέδων αποδέχονται το υγιές νόημα του αθλητισμού). Με βάση αυτά τα δεδομένα, μάλλον είναι μοιραίο τα γήπεδα να είναι πάντοτε άδεια (ή μισογεμάτα από οπαδούς-μονομάχους της κλάσης του Ράσελ Κρόου) καθώς είναι απίθανο κάποιος άνθρωπος που απλά θέλει να παρακολουθήσει ένα ευχάριστο θέαμα να ρισκάρει τη σωματική του ακεραιότητα γι΄αυτό.

Και πράγματι είναι κρίμα για το μπάσκετ καθώς το θέαμα που προσφέρεται είναι υψηλού επιπέδου, σε αντίθεση βέβαια με το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.

Dylan Dog είπε...

Φίλε μου νμ αυτοί είναι γνωστοί και νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να είναι και ελεγχόμενοι , άλλοι είναι που δεν ελέγχονται αλλά αντίθετα έχουν εξουσία . Νομίζω ότι άμα ήθελαν οι ομάδες και οι παράγοντες τους θα μπορούσαν να είχαν γεμάτο το γήπεδο από υγιείς φιλάθλους , απλά για τους "δικούς τους " λόγους προτίμησαν αυτή την είκόνα και αυτά τα άτομα στο γήπεδο !