Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

Άκου την δίψα τους...

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα νερού . Κάπου διάβασα ότι 2,6 δισ. άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση ούτε καν σε κοινόχρηστες τουαλέτες, ενώ ειδικά στην Αφρική το πρόβλημα αφορά σχεδόν επτά στα δέκα άτομα . Δηλαδή οι μισοί συγκάτοικοι μας σε αυτό τον πλανήτη , ζουν χωρίς βασικές συνθήκες υγιεινής αλλά και χωρίς καν νερό με συνέπειες σοβαρές για την υγεία τους αλλά και για την ζωή τους γενικότερα . Η ανθρωπότητα δεν εχει λύσει τα πλέον βασικά της προβλήματα και ασχολείται με όλα τα άλλα .
Ταυτόχρονα σήμερα 5 χρόνια από τον πόλεμο στο Ιράκ . Πόσα λεφτά , πόσες ζωές , πόση ενέργεια ξοδεμένη για μια βλακεία . Πόσες ζωές θα είχαν σωθεί , πόσο νερό θα είχε κυλήσει στο αυλάκι για την ζωή πολλών ανθρώπων .
Η παγκόσμιες ημέρες και οι γιορτές και η κάθε λογής ημερομηνία είναι ένα τίποτα , μια κοροϊδία στην πλάτη μας . Δηλαδή τι αλλάζει με όλα αυτά ; Θα τους δώσει κάποιος νερό ή θα συνεχίσει να είναι προβληματισμένος την επόμενη μέρα κάποιος που κρατάει την κάνουλα κλειστή . Θα ακούσει κάποιος την δίψα τους για ζωή ;
Αφοδευμένους μας έχουν και δεν τραβάνε ούτε καν ένα καζανάκι...για να συμπάσχουν με όλο τον κόσμο αλλά και γιατί δεν γνορίζουν ούτε τα βασικά που ξεχωρίζουν τους ανθρώπους από τα ζώα !

Δεν υπάρχουν σχόλια: