Κυριακή 20 Απριλίου 2008

Διάλογος =

Μαζεύονται 5 σοβαροί κύριοι και κυρίες , με θέσεις και απόψεις , που εκπροσωπούν κόσμο και φορείς με σκοπό να βρουν λύσεις σε κάποιο πρόβλημα που μας απασχολεί . Αυτό όλο , σκοπός είναι να γίνει μέσα από διάλογο αυτών των ατόμων .
Τι είναι όμως διάλογος ;
Διάλογος = συζήτηση , ανάμεσα σε δύο συνήθως πρόσωπα ή ομάδες ανθρώπων, κατά την οποία καθένας από τους συνομιλητές παίρνει εναλλάξ το λόγο για να διατυπώσει, με σχετική συντομία, την άποψή του επάνω σε κάποιο θέμα .
Στην δική μας περίπτωση όμως όλα αυτά αλλάζουν . Διάλογος πλέον ονομάζεται η μάχη δύο ή περισσότερων ατόμων για το ποιος έχει πιο δυνατή φωνή και μπορεί να καπελώσει τον συνομιλητή του και με την ισχύ της φωνής του να εμποδίσει το άκουσμα της φωνής του άλλου . Επίσης αλλάζει και ο σκοπός του . Πλέον σκοπός του διαλόγου είναι να πείσει τον άλλο ότι ευθύνεται αυτός για το κακό της κατάστασης ενώ ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη . Επίσης δεν μας ενδιαφέρει τι θα γίνει από εδώ και πέρα αλλά μας ενδιαφέρει τι έχει γίνει ή δεν εχει γίνει μέχρι σήμερα .
Κάποτε είχα ακούσει μια σοφή κουβέντα ότι καλός συνομιλητής είναι αυτός που ακούει και δεν περιμένει απλά την σειρά του για να μιλήσει . Όμως τώρα έχουμε το φαινόμενο να μην περιμένουν καν την σειρά τους για να μιλήσουν .
Αυτή είναι η καθημερινή εικόνα στα παράθυρα και στα τηλεοπτικά πάνελ . Στην Βουλή δεν υπάρχει αυτή η εικόνα γιατί μαζεύονται μόνο καμιά δεκαριά άτομα κάθε μέρα . Αλλιώς θα ήμασταν και εκεί σαν την Βουλή της Κορέας !
Με αυτό τον διάλογο εμείς περιμένουμε να λυθούν προβλήματα …

Δεν υπάρχουν σχόλια: